20-2-2020

Samen met ZangExpress en JaJa Zingen voor Kids laten we zoveel mogelijk kinderen kennismaken met de Matthäus Passion. Wel 200 schoolkinderen zingen mee bij de Meezing-Matthäus en de concerten in Almere of Rotterdam.

Eén van deze kinderen is Emma, 11 jaar, uit het Kleiwegkwartier en 50% Limburgs. Emma vertelt waarom het zo bijzonder is om mee te doen:

‘Ik weet eigenlijk niet precies waarom ik van zingen hou, ik ben er gewoon mee opgegroeid! Bij ons thuis wordt veel muziek gemaakt, want mijn ouders zijn musici en ik speel zelf ook harp. Toen ik de Matthäus Passion voor het eerst hoorde, dacht ik: “Oei, dat is best moeilijk”. Maar nu ben ik het wel gewend en valt het eigenlijk wel mee. Dus tegen andere kinderen zou ik willen zeggen dat ze niet op moeten geven en het gewoon moeten proberen als ze ook mee willen doen!’