* * *

Gezien de aanbevelingen van onze overheid kunnen de activiteiten van het Stadsproject Matthäus Passion 2020, die gepland waren in de maand maart, helaas niet doorgaan.

* * *

TIJDLOOS MEESTERWERK

Nergens anders ter wereld wordt de Matthäus Passion zo vaak uitgevoerd als in Nederland. Jaarlijks zijn er honderden uitvoeringen met tienduizenden deelnemers en honderdduizenden bezoekers. De indrukwekkende muziek van Johann Sebastian Bach speelt uiteraard een grote rol, maar er is méér.

De Matthäus Passion heeft een zeer aansprekend verhaal. Het zit vol menselijke en emotionele onderwerpen die iedereen herkent. We hebben allemaal onze lichte en onze donkere kanten. We doen het niet altijd goed in het leven, maar er is ruimte voor verbetering.

Vandaar ons universele thema: VRIENDSCHAP. VERRAAD. VERGEVING. De Matthäus Passion maakt deze dramatiek op een unieke manier voelbaar. Geen wonder dat we er zoveel mogelijk mensen kennis mee willen laten maken!

MEEMAKEN ÉN MEEDOEN

Via het Stadsproject Matthäus Passion 2020 bereiken we kinderen, hun ouders, amateurszangers, muziekliefhebbers en vooral: iedereen die nieuwsgierig is. Want of je nu ervaring hebt met zingen, of niet: we nemen graag iedereen bij de hand bij het beklimmen van onze ‘Matthäus-piramide’. De besten kunnen zelfs meezingen met de première in Almere en op het slotconcert in Rotterdam.

Ga je met ons dit avontuur aan? Je bent van harte welkom! Bij de Kickoff, en zeker ook bij de Aria-dag en de Meezing-Matthäus.

Blijf op de hoogte door jezelf in te schrijven op onze speciale nieuwsbrief, en volg ons op Facebook, Instagram en Twitter.

VAN SCHOOL NAAR CONCERTZAAL

1 FEBRUARI–28 MAART 2020
ALMERE EN ROTTERDAM

Je kent vast The Passion van televisie. Deze gezongen versie van het Paasverhaal is inmiddels een begrip in Nederland. Maar weet je ook waar dit evenement vandaan komt? De oerversie, oftewel: de Matthäus Passion!

Toonkunst Rotterdam wil vooral de jeugd met dit werk laten kennismaken, door ze actief te laten meedoen. We werken samen met ZangExpress en JaJa Zingen Voor Kids om een speciaal koor van zeker 200 schoolkinderen op de been te brengen. De kinderen sluiten aan bij de Meezing-Matthäus, en zingen samen met het grote koor en orkest bij de concerten in Almere of Rotterdam.

Scholen in Almere en Rotterdam ontvangen een uitnodiging met alle informatie over het evenement en de aanmeldprocedure.

We verwelkomen natuurlijk ook graag de ouders/verzorgers; zij kunnen samen met hun kind de Meezing-Matthäus op 14 maart gratis bijwonen.

MET MATTHÄUS DE WIJK IN

7–21 MAART 2020 — ROTTERDAM

Misschien kun je om fysieke redenen niet naar een concert komen, of is concertbezoek vreemd en ongebruikelijk. Toonkunst Rotterdam wil de Matthäus Passion ook voor jou toegankelijk maken, en komt je letterlijk tegemoet in de Rotterdamse wijken.

Dat doen we met tien kleine concerten van ongeveer een uur. Pianist Laura de Lange geeft je een toelichting op het muziekstuk en een koor laat je genieten van hoogtepunten uit de Matthäus Passion. Als je wilt, kun je zelfs meezingen!

11 maart 12.30–13.30 uur: Huis van de wijk ‘De Bonte Koe’, Pernis

12 maart 11.30–12.30 uur: Hal Erasmus Medisch Centrum, Rotterdam

13 maart 18:00–19:00 uur: Muziekcentrum ‘De Ontmoeting’, Rozenburg

15 maart 12.00–13.00 uur: Buurtwerk, Wijkcentrum Oriënt, Rotterdam

15 maart 15.00–16.00 uur Emmahuis, Rotterdam

17 maart 12.30–13.30 uur: Huis van de wijk ‘Het Middelpunt’, Rotterdam

18 maart 19.30–20.30 uur: Pauluskerk, Rotterdam

19 maart 15.00–16.00 uur: Maasstad Ziekenhuis, Rotterdam

21 maart 11.00–12.00 uur: Revalidatiecentrum Rijndam, Rotterdam

22 maart 14.00–15.00 uur: Stadsgevangenis Hoogvliet, Rotterdam

Blijf op de hoogte door jezelf in te schrijven op onze speciale nieuwsbrief, en volg ons op Facebook, Instagram en Twitter.

BLIJF OP DE HOOGTE
Onze beknopte nieuwsbrief wordt een beperkt aantal keer gestuurd.
Uitschrijven is elk gewenst moment mogelijk.
SCHRIJF ME IN
MARIA VAN NIEUKERKEN
MARIA VAN NIEUKERKEN
De drijvende kracht achter het stadsproject is Maria van Nieukerken. Maria is dirigent en artistiek leider van Toonkunst Rotterdam, PA’dam en het Belgisch nationaal jeugdkoor BEvocal. Zij werkte onder andere samen met het Nederlands Kamerkoor, Cappella Amsterdam en Collegium Vocale Gent.